Zapekaná tekvica s tvrdým syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tekvica * olivový olej * cesnak * šľahačková smotana * 3 vajíčka * biele mleté korenie * soľ * tvrdý syr * trocha mlieka * PRÍLOHA: zemiaky varené v pare * zeleninový šalát

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajúce ľahké letné jedlo, ktoré výborne chutí studené aj teplé.

1. Tekvicu očistite, vydlabte jadierka,
2. nakrájajte ju na plátky,
3. a varte v slanej vode cca 10 minút. Potom tekvicu zlejte a nechajte mierne vychladnúť.
4. Misu na zapekanie vymastite olivovým olejom,
4. po celej mise porozotierajte pretlačený cesnak - toto určite urobte, dodá to tekvicu fantastickú chuť!,
5. tekvicu nechajte poriadne odtiecť,
6: a naukladajte ju na cesnak.
7. V hustej šľahačkovej smotane rozmiešajte vajíčka,
8. pridajte nastrúhaný tvrdý syr,
9. osoľte, okoreňte, dobre zamiešajte,
10. ak sa Vám zdá omáčka príliš hustá, prilejte trocha mlieka na zriedenie,
11. a zalejte tekvicu. Misu prikryte alobalom a pečte pri teplote cca 200 stupňov takú polhodinku. Pred dopečením odstráňte alobal, a pri ohreve zhora nechajte dopiecť do zlata "kôrku". POdávajte so zemiakmi varenými v pare a zeleninový šalát.
12. Dobrú chuť!