Zapekaná tekvica s tvrdým syrom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
tekvica * olivový olej * cesnak * šľahačková smotana * 3 vajíčka * biele mleté korenie * soľ * tvrdý syr * trocha mlieka * PRÍLOHA: zemiaky varené v pare * zeleninový šalát
POSTUP PŘÍPRAVY
Vynikajúce ľahké letné jedlo, ktoré výborne chutí studené aj teplé.
|
1. Tekvicu očistite, vydlabte jadierka, |
|
2. nakrájajte ju na plátky, |
|
3. a varte v slanej vode cca 10 minút. Potom tekvicu zlejte a nechajte mierne vychladnúť. |
|
4. Misu na zapekanie vymastite olivovým olejom, |
|
4. po celej mise porozotierajte pretlačený cesnak - toto určite urobte, dodá to tekvicu fantastickú chuť!, |
|
5. tekvicu nechajte poriadne odtiecť, |
|
6: a naukladajte ju na cesnak. |
|
7. V hustej šľahačkovej smotane rozmiešajte vajíčka, |
|
8. pridajte nastrúhaný tvrdý syr, |
|
9. osoľte, okoreňte, dobre zamiešajte, |
|
10. ak sa Vám zdá omáčka príliš hustá, prilejte trocha mlieka na zriedenie, |
|
11. a zalejte tekvicu. Misu prikryte alobalom a pečte pri teplote cca 200 stupňov takú polhodinku. Pred dopečením odstráňte alobal, a pri ohreve zhora nechajte dopiecť do zlata "kôrku". POdávajte so zemiakmi varenými v pare a zeleninový šalát. |
|
12. Dobrú chuť! |