Kurča na kyslej smotane

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 celé kura, 2 - 3 cibule, olej, soľ, korenie, konzerva šampiňónov, 2 väčšie kyslé smotany, hladká múka, voda na podliatie
ako prílohu - cestoviny (kolienka alebo vretená)
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto jedlo môžme urobiť aj so sladkou smotanou.
Všetko v obrázkovom postupe...
 |
Pripravíme si ingrediencie... |
 |
Na olej dáme popražiť pokrájanú cibuľu. |
 |
Pridáme pokrájané celé kura a chvíľu orestujeme. |
 |
Osolíme, okoreníme, ešte premiešame. |
 |
Podlejeme vodou a necháme prikryté asi 15 min. dusiť. |
 |
Medzitým si uvaríme cestoviny. |
 |
Pridáme precedené šampiňóny. |
 |
Ďalej pridáme kyslú smotanu. |
 |
V studenej vode rozhabarkujeme hladkú múku a vlejeme do hrnca. |
 |
Necháme chvíľu prevrieť, prípadne omáčku ešte dochutíme. |
 |
Jedlo môžme servírovať. Dobrú chuť. Toto jedlo hlavne deťom veľmi chutí. |