Moja prvá penová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na korpusy: 10 bielkov, 700g krystaloveho cukru, na plnku: 10 zltkov, 500g masla, 300g praskoveho cukru, 0,5 dcl ciernej kavy, 1 cele kakao a 150g cokolady na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tortu som robila pre mojho draheho k narodeninam, nie som dobra v zdobeni kremom, takze tak aj vyzera ale chutovo bola velmi dobra a som rada, ze som ju zvladla, lebo to bola "makačka" a manzelovi som konecne splnila sen :-)
tortu som robila podla receptu od Janky F. ID 14554
takze ideme na to: bielky som slahala s krystalovym cukrom nad parou mixerom na najmensom stupni 45 minut , postupne zmes zacala hustnut a po 45 minutach som zvysovala vykon, kym bielky uplne neboli tuhe. Zatial mi manzel nakreslil na papier na pecenie tvar podkovy a ja som potom zdobiacim vrecuskom vytlacala 4 korpusy. Piekla som v teplovzdusnej rure naraz 2 plechy a to tak, ze 10 minut pri 150°C a potom 50 minut pri 120°C. Kto nema teplovzdusny ohrev, tomu sa cas na susenie platov zdvojnasobi.
krem je potrebne tiez slahat nad parou, slahala som zltky s praskovym cukrom asi 40 minut, kym zmes nebola opat tuha a potom som pridala rozlamanu cokoladu na varenie, 0,5 dcl kavy, kakao a nechala som zmes vychladnut. Vychladnutu zmes som postupne pridavala do vyslahaneho masla a mixerom som vsetko vyslahala a uz som len zdobiacim vrecuskom plnila platy. Doba pripravy je sice dost dlha ale chutovo je torta vyborna.