Čučoriedkový koláč s tvarohom :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g hladkej múky
200g tuku na pečenie
120g prášk. cukru
2 žĺtky
1 lyžica mlieka
1 lyžička citrónovej štavy
vanilkový cukor na posypanie
náplň: 500g mäkkého tvarohu
400g čučoriedok
150g prášk. cukru
2 vajcia
40g masla
1 lyžička strúhanej citrónovej kôry

MRVENIČKA:
150g polohrubej múky
150g kryšt.cukru
2 lyžice masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Hľadala som nejaký fajn receptík na koláč s čučkami a našla som na českom MMB od Alice H. tento super receptík a s jej dovolením ho uvádzam aj tu,keďže je sezóna čučiek tak nech si pochutíte aj vy :-) je to jednoduchý koláčik,chuťovo veľmi dobrý a ten kto má rád tvaroh a šťavnaté čučoriedky si ozaj pochutí. Ako ja-už som za hodinu zjedla 2 rady veľkého plechu :-)
Postup som nenafotila,tak som sa tešila,že som proste zabudla .-) ale nabudúce doložím.

NÁVOD:
Múku zmiešame s cukrom,pridáme nakrájaný tuk,žĺtky,citrónovú štavu a mlieko.Vypracujeme cesto a odložíme do chladničky cca na hodinku.

Zatiaľ si môžeme pripraviť náplň. Máslo vyšľaháme s cukrom,vajciami,citr.kôrou a nakoniec pridáme tvaroh. Spravíme si aj mrveničku.Zmiešame múku s cukrom a maslom a pomrvíme medzi prstami.

Pripravené cesto z chladničky si rozvaľkáme a položíme na vymastený a vysypaný plech alebo tort.formu-ja som dala na veľký plech a cesto mi v pohode stačilo.Bola to tak cca 0,5 cm hrúbka.

Potrieme tvarohovou náplňou a dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov zapiecť kým zľahka nezružovie-v mojom prípade cca 20 min. Potom vyberiem,na tvaroh dáme opláchnuté čučoriedky-ja som ich zľahka zmixovala,aby potom nepadali z koláčika. Čučky posypeme vanilkovým cukrom,drobenkou a šup do rúry dopiecť koláč do ružova-cca 10 min.Záleží od trúby,odsledujte si to. a potom papáme.Prajem dobrú chuť.