KURA S PIKANTNOU PLNKOU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 porcie - 1 kura ( asi 1,5 kg ), soľ, biele korenie, 1 plátok bieleho chleba alebo sendvič, 1/2 červenej a 1/2 zelenej papriky, 2 ks zeleru, vetvička rozmarínu, vetvička petržlenovej vňate, 1 lyžica olivového oleja, 2 lyžice kukuričných zŕn z konzervy, 50 ml kuracieho vývaru, 1-2 lyžice rozpusteného masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kura z vnútra i zvonka dobre umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Plátok chleba nakrájame na malé kocky. Papriky umyjeme, očistíme a tiež nakrájame na kocky. Zeler umyjeme a nakrájame na plátky. Bylinky umyjeme a nasekáme nadrobno. Olej rozohrejeme a na nom do chrumkava opečieme nakrájaný chlieb. Potom ho vyberieme a na oleji podusíme zeleninu. Kukuricu zmiešame s vývarom a neprikryté varíme pri strednej teplote asi 5 minút. Všetko osolíme, okoreníme a vmiešame opečený chlieb a bylinky.
Rúru predohrejeme na 200 °C. Zeleninovú zmesnecháme trošku vychladnúť a naplníme ňou kura. Pomocou špáradiel alebo kuchárskej ihly dutinu uzavrieme. Kura potrieme rozpusteným maslom a vložíme ho hrubou časťou hore do pekáča. Pečieme v rúre ( plyn 3-4, teplovzdušná rúra 180°C ) približne 40 minút, potom kura obrátime a pečieme dalších 40 minút. Povrch občas potrieme vypečeným tukom.

Prajem dobrú chuť :-) Andrea