Kvetinková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

12 vajíčok, 15 lyžíc krupicového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru,5 lyžíc mlieka5 lyžíc oleja, 12 lyžíc hladkej múky, 10 lyžíc mletých orechov,1 prášok do pečiva..... Plnka: 2 dcl mlieka, 1 Olé puding vanilkový bez varenia, 1 kyslá smotana, 2 nízkotučné tvarohy, 2 vanilkové cukre, 3- 4 lyžice práškového cukru, čokopoleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s cukrami a mliekom do peny, pred koncom pridáme olej a chvíľu šľaháme. Pridáme múku s PDP a orecami. Zamiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Opatrne spolu spojíme. Cesto rozdelíme na dva plechy a upečieme. Vychladnuté natrieme krémom a priklopíme druhým plátom. Polejeme polevou...boky môžme obsypať ,mandľovými plátkami, aleko posekanými orechami.
Na plnku: Do 2 dvoch dcl mlieka nasypeme puding bez varenia a vyšľaháme do tuha. Tvarohy vymiešame s cukrami a kyslou smotanou. spojíme s pudingom a natierame.

Do plnky nejde žiaden tuk a vďaka expres pudingu nemusíme variť a čakať na vychladnutie...plnka netečie a je super na leto