Chalupársky kotlíkový guľáš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 kg mäsa, my sme dali baranie, pretože je vraj zdravé a naši predkovia ho často jedávali, komu nechutí môže dať bravčové, 100 - 200 g bravčovej masti, cibuľa - podľa chuti 0,5 - 1 kg, guľášová zmes - 1,5 balíčka, 1 polievková lyžica mletej rasce, 3 papriky, paradajky lúpané v konzerve - 450 g, hríby - kuriatka - podľa chuti, 2 kg zemiakov, voda na podliatie, cesnak, majoránka, feferóny podľa chuti.
POSTUP PŘÍPRAVY
Uvediem v obrázkovom postupe.
 |
Pokrájame si cibuľu a pridáme k bravčovej masti. |
 |
Necháme chvíľu popražiť. |
 |
Pridáme baranie alebo bravčové mäso, chvíľu opražíme. |
 |
Posypeme guľášovou zmesou, my sme teraz použili túto. |
 |
Necháme dusiť prikryté. |
 |
Pridáme hríby - kuriatka. Ak treba podlejeme vodou. |
 |
Do kotlíka dáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky v konzerve. Po chvíli miešania pridáme zemiaky. |
 |
Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Pred dovarením pridáme nakoniec pretlačený cesnak, majoránku a feferóny podľa chuti. |
 |
Môžme podávať s chlebom alebo iným pečivom. Takýto guľáš varený na ohni má svoje čaro a chutí najlepšie, ak ho uvarí niekto iný. Dobrú chuť. |