Karfiolový paprikáš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 karfiol*1 cibuľa*olej*mletá paprika*2 dcl kyslej smotany alebo mlieko*1 PL hladkej múky*soľ*vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

hulahop na obrázky

očistený a umytý karfiol rozoberieme na malé ružičky.
pripravíme si cibuľový základ......na oleji opražime cibuľku dozlatova.
pridáme mletú papriku
Na cibuľový základ dáme ružičky karfiolu.
Podlejeme vodou a za občasného miešania varíme do makka.
Karfiol rýchlo zmakne,tak aby sa nám nerozpadol pripravime si smotanu.
Pridáme múkou zahustenú smotanu.
Nalejeme smotanu,alebo mlieko rozmiešané s múkou,jemne premiešame a privedieme k varu.
Niekde som čítala,že jedlá zahustené múkou sa majú variť minimálne 5 minút,aby sa aj múka uvarila.
A máme uvarené.Je to jedlo hotové razdva.Podávame s haluškami,cestovinou,zemiakmi.