Zapekanky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľká bageta (alebo 3 rožky); 200 g čerstvých húb; 100g tvrdého syra; olej; 1 menšia cibuľa; 1 pohár (350 ml) leča; soľ; korenie kari; mletá červená paprika; kečup (sladký alebo ostrý)

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na troche oleja, pridáme umyté, na kúsky pokrájané huby a chvíľu dusíme. primiešame lečo (len s malým množstvom šťavy) a zmes ochutíme. Bagetu rozkrojíme na 3 časti a tie potom pozdĺžne na polovice. Každú časť natrieme kečupom, naň dáme pripravenú hubovú zmes a vrch posypeme tvrdým syrom. Bagety uložíme na plech a dáme ich do vyhriatej rúry.
Čas pečenia: 15 min.
Teplota: 220 st.C.
Podávame teplé, najlepšie s čajom. Zapekanky môžeme pripraviť v elektrickej, plynovej i v mikrovlnnej rúre.