Perníkové tortorezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g práškového cukru*400 g hladkej múky*2 lyžice redšieho lekváru*1 a 1/2 dl oleja*1/2 l mlieka*1 prášok do pečiva* 1 prášok do perníka*2 lyžice kakaa*1 malá lyžička sódy bicarbóny*2 vajcia - to je rozpis na celý plech, ale ja som robila z polovičnej dávky

POSTUP PŘÍPRAVY

Teraz cez prázdniny pečiem dvakrát v týždni, a keďže sme neboli všetci doma, rozhodla som sa, že urobím perník v koláčovej forme. Tak som získala skvelú tortu. Bola úžastná, mamka ma vychválila že výborne pečiem( nemyslím si, že až tak skvele pečiem, to len perník je vynikajúci :o) ).

V miske si rozšľaháme metličkou vajcia, pridáme lekvár, olej a mlieko. V druhej mise zmiešame pr. cukor, múku, prášok do pečiva aj do perníka, kakao a sódu bicarbónu. Obsah oboch mís zmiešame ručnou metličkou, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 200°C podľa potreby (overenie špáradlom) ale aspoň 15-20 minút. Skôr sa mi ho nepodarilo odfotiť, až po upečení.
Vychladnutý koláč štedro natrieme lekvárom- ja som použila slivkový a korpus nebol úplne vychladnutý :o), a polejeme čokoládovou polevou- mala som jej trochu málo. Necháme stuhnúť. Tiež tu píšem o stuhnutí, no ja som neodolala a hneď po natretí polevy som si odkrojila kúsoček.
Pokrájame a hneď sa na to vrhneme!