Nákyp z cukiny (tekvice, patizónu)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg cukiny, 200g tocenej salamy, alebo podobnej makkej, 6 vajec, 2 velke cibule, 4-6 strucikov cesnaku, 100-400g polohrubej alebo hrubej muky, jedna vacsia mrkva, 150-200g tvrdeho syra, cierne korenie, vegeta, 1dl oleja, 1 prasok do peciva

POSTUP PŘÍPRAVY

V prvom rade vas chcem ubezpecit, ze ked date muky bud menej alebo viac, vzdy to bude dobrotka. Ja som totiz urobila chybu a dala som namiesto 400g len 40g, potom je to take zeleninovejsie a stavnatejsie .........preto som upravila gramaz tak ako je teraz, pretoze je to dobre tak alebo tak...mne osobne chuti oveľa viac, ked je tej múky menej!!!.....Takze postup: vsetky prisady nastruhame, ci uz na tensom alebo hrubsom struhadle a zmiesame s ostatnymi prisadami, ja som ale syr dala po dopeceni na vrch, ale moze sa zamiesat aj do hmoty, pecieme pomaly do ruzova. Ak ale chcete docielit nadychanejsi nakyp, tak bielka vyslahajte a opatrne vmiesajte do hmoty a dajte upiect.

upeceny nakyp
posypte struhanym syrom
a takto krasne sa to roztecie
podavajte so zeleninovym salatom
tu je varianta podla origos receptu so 400g muky, ale pre zmenu zase bez salamy.....tak isto mnamka...