Kapustové rolky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Čínska kapusta, plátky šunky, plátkový syr, soľ, na obalenie: múka, vajíčka, strúhanka, olej na vyprážanie.
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Listy čínskej kapusty zbavíme dolnej najhrubšej časti, dáme do osolenej vriacej vody a povaríme asi 3 min. |
 |
vyberieme a po chvíľke (ešte teplé) zrolujeme smerom od hrubšieho konca |
 |
takýchto roliek si urobte požadované množstvo |
 |
Po chvíľke rozbalíme, položíme plátok šunky (môže byť aj údená) a plátok syra - asi 1 cm od konca, aby sa to lepšie skrúcalo. |
 |
na konci roliek to budete mať otvorené - ale ak použijete tento syr, neroztečie sa (používam ho skoro vždy na tepelnú úpravu) |
 |
zvinieme, ak budú listy veľmi tenučké a budú sa Vám trhať, použite ešte jeden |
 |
Odvážnejší si môžu na plátok syra položiť malý kúsok predvarenej brokolice (ružičku si prerežte kolmo aj cez stonku) a zviňte do rolky. Prepichnúť špáradlom - stačí len tak, do polovice, aby to neprekážalo pri vyprážaní (tu mám ešte surový list kapusty) |
 |
zrolovaný s brokolicou |
 |
obalíme v trojobale - namočím do vajíčok a strúhanky aj konce- dokonca sa to dá pekne aj zlepiť po krajoch (do vajíčok dám ešte trošku soli a spolu vyšľahám) a vyprážame |
 |
s brokolicou |
 |
Podávame so zemiakmi a dresingom (výborný je k tomu: jogurt, majolenka, najemno nakrájaná cibuľa, trošku mlieka a horčice), čerstvým šalátom, na čo Vám príde chuť. A nezabudnite na bazalku. *Dobrú chuť* |