Mučkalica - kuracia
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 kuracie prsia, 4 cibule, 2 malé rajčiakové pretlaky, 3 lyžice mletej sladkej červenej papriky, 3 lžice horčice, 2 lyžice kryštál. cukru, soľ, voda
POSTUP PŘÍPRAVY
v origoš recepte má byť bravčovina, ale s kuracinkou je to tiež super a zdravšie a rýchlejšie...viac v obrázkovom postupe...
|
...toto budeme potrebovať |
|
Kuracie prsia jemne naklepene...neposolíme!! osolené by sa mám lepili na dno...posolíme neskôr |
|
na horúcom oleji opražíme a vyberieme na tanier |
|
cibuľu pokrájame na jemno |
|
nasypeme ju do výpeku po kuracích prsiach a orestujeme do bledohneda... |
|
do cibule pridáme horčicu a chvíľu porestujeme |
|
pridáme cukor a zas necháme chvíľu restovať |
|
pridáme pretlak a opakujeme restovanie |
|
pridáme papriku a pomiešame |
|
pridáme mäso pokrájané na rezance |
|
všetko podlejeme vriacou vodou, posolíme a pridáme feferónku....varíme asi 15 minút....vody nedávame príliš veľa, aby štava nebola riedka |
|
podávame s ryžou...môžeme aj s chlebom |