Mučkalica - kuracia

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 kuracie prsia, 4 cibule, 2 malé rajčiakové pretlaky, 3 lyžice mletej sladkej červenej papriky, 3 lžice horčice, 2 lyžice kryštál. cukru, soľ, voda
POSTUP PŘÍPRAVY
v origoš recepte má byť bravčovina, ale s kuracinkou je to tiež super a zdravšie a rýchlejšie...viac v obrázkovom postupe...
 |
...toto budeme potrebovať |
 |
Kuracie prsia jemne naklepene...neposolíme!! osolené by sa mám lepili na dno...posolíme neskôr |
 |
na horúcom oleji opražíme a vyberieme na tanier |
 |
cibuľu pokrájame na jemno |
 |
nasypeme ju do výpeku po kuracích prsiach a orestujeme do bledohneda... |
 |
do cibule pridáme horčicu a chvíľu porestujeme |
 |
pridáme cukor a zas necháme chvíľu restovať |
 |
pridáme pretlak a opakujeme restovanie |
 |
pridáme papriku a pomiešame |
 |
pridáme mäso pokrájané na rezance |
 |
všetko podlejeme vriacou vodou, posolíme a pridáme feferónku....varíme asi 15 minút....vody nedávame príliš veľa, aby štava nebola riedka |
 |
podávame s ryžou...môžeme aj s chlebom |