Mexické kura so zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg kuracích stehien bez kosti a kože, 1 kg zemiakov, 1 cuketa, 2 červené a 1 žltá paprika, 2 veľké cibule, 4 kukuričné klasy, 300 g veľkých šampiónov, paradajky cherry, mexická marináda, olej, soľ *****dresing: 2 biele jogurty, 1 kyslá smotana, bylinková soľ, 3 strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Prehrabávala som sa v časopisoch o varení a pečení a niekde som objavila takýto podobný recept a hneď sa mi zapáčil. Časopis som síce niekde založila a ani nájsť som ho nevedela, tak som improvizovala a musím povedať, že toto je fantastický a jednoduchý recept, vynikajúca chuťová kombinácia a pikantnou marinádou boli nadšení aj chlapi :o))). Však aj tých treba trocha rozmaznávať, aby vedeli, prečo si nás brali :o))))). No a pre deti a dospelých pod 50 kg som mäso marinovala v menej pikantnej zmesi:o). Bod 1 a 2 odporúčam robiť deň vopred.

Polievkovú lyžičku mexickej marinády vymiešame v 8 lyžiciach oleja a vložíme doň mäso a cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Vložíme do chladničky na noc. Pre deti môžete marinovať v ľuvovoľnej marináde, podľa chuti. Ja som použila máličko korenia na gyros s troškou oleja.
Kukuričné klasy očistíme, pokrájame na takéto kusy a uvaríme vo vode za 35 minút do polomäkka. V tej istej vode necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.
Asi hodinku a pol pred obedom si vyberieme mäso s cibuľou a z kukurice zlejeme vodu. Zemiaky umyjeme, nakrájame na mesiačiky, papriku a šampióny na väčšie kusy, cuketu na kolieska. Do vymastenej jenskej misy vložíme všetko mäso s cibuľou a do zbytku marinády vložíme zeleninu. Zapneme rúru.
Dobre v nej všetko preváľame....
Všetko dobre premiešame, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote cca 180 stupňov asi tak hodinku.
Kým sa obed pečie, pripravíme si dresing zmiešaním všetkých prísad a pretlačeného cesnaku. Necháme asi pol hodinku odstáť, aby sa chute mohli naplno rozvinúť.
Potom už len servírujeme s dresingom a zdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť! Na večeru nám ostala jedna jediná porcia :o) alebo :o(?........