Grilované pavúčiky ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mleté bravčové mäso * cibuľa * soľ * čubrica (saturejka) * petržlenová a zelerová vňať * voda * olej * farebné papriky

POSTUP PŘÍPRAVY

Recepty na MMB sledujem už niekoľko mesiacov, veľmi sa mi páčia najmä obrázkové postupy, doslova som nimi nadšená!
Konečne pridávam svoj prvý recept, toto výborné jedlo sme robili na chalupe.

1. Do misky dáme mleté mäso a osolíme ho.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno,
3. a pridáme k mäsu.
4. Toto je veľmi dôležitá ingrediencia - čubrica, ktorú mám priamo z Bulharska. U nás ju dostanete ako saturejku.
5. Čubricu pomrvíme medzi prstami.
6. Zmes rukami dobre premiešame a pridáme trochu vody - aby bola zmes vláčna.
7. Pridáme trošku oleja,
8. veľa petržlenovej a o niečo menej zelerovej vňate nadrobno nasekanej.
9. Zmes necháme odstáť v chlade najlepšie cez noc a na ďalší deň tvarujeme okrúhle malé placky.
10. Na túto chvíľu sa tešíme všetci najviac. Telá pavúčikov dáme na rozpálený gril a opekáme ich z oboch strán. Na fotke grilujeme aj baklažány, recept pridám neskôr.
11. Na seba uložíme 2 placky, medzi ne vložíme pásiky z papriky, ktoré tvoria nožičky a dorobíme oči a ústa. Podávame s opečeným chlebom a grilovaným baklažánom.