Tekvicový prívarok

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tekvica, olej, sladká smotana 12%, hladká múka, kôpor, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Obrázkový postup
 |
Suroviny |
 |
Tekvicu olúpeme, vyberieme dužinu a postrúhame. |
 |
V hrnci rozpálime olej. |
 |
Pridáme tekvicu, osolíme, okoreníme, pridáme kôpor, premiešame a necháme dusiť. Ak treba tak podlejeme vodou, ale tekvica si pustí dosť šťavy, takže podlievať moc netreba. |
 |
Pripravíme si záprašku z oleja a múky (podľa to ho aký hustý chcete prívarok) - ja som dala 1 a pol veľkej lyžice. |
 |
Keď je tekvica mäkká pridáme do nej pripravenú záprašku a premiešame. |
 |
Prívarok zjemníme smotanou - ak sa Vám bude zdať prívarok riedky, môžete do smotany pridať múku. |
 |
Počkáme, kým zovrie a hotovo - podávame so zemiakmi a klobáskou (prírodným mäskom, volským okom), čo má kto rád. Dobrú chuť. |