Tekvicový prívarok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tekvica, olej, sladká smotana 12%, hladká múka, kôpor, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Obrázkový postup

Suroviny
Tekvicu olúpeme, vyberieme dužinu a postrúhame.
V hrnci rozpálime olej.
Pridáme tekvicu, osolíme, okoreníme, pridáme kôpor, premiešame a necháme dusiť. Ak treba tak podlejeme vodou, ale tekvica si pustí dosť šťavy, takže podlievať moc netreba.
Pripravíme si záprašku z oleja a múky (podľa to ho aký hustý chcete prívarok) - ja som dala 1 a pol veľkej lyžice.
Keď je tekvica mäkká pridáme do nej pripravenú záprašku a premiešame.
Prívarok zjemníme smotanou - ak sa Vám bude zdať prívarok riedky, môžete do smotany pridať múku.
Počkáme, kým zovrie a hotovo - podávame so zemiakmi a klobáskou (prírodným mäskom, volským okom), čo má kto rád. Dobrú chuť.