Ríbezľový chlebíček s tvarohovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 500 g ríbezlí * 500 g polohrubej múky * 250 g masla * 200 g práškového cukru * 1 vanilkový cukor * 1 prášok do pečiva * štipka soli * 4 vajíčka * 2 dcl smotany na šľahanie * TVAROHOVÁ PLNKA: mäkký hrudkovitý tvaroh * ríbezle * práškový cukor podľa chuti *
OZDOBA: ríbezle * lístočky z ríbezlí

POSTUP PŘÍPRAVY

Fajný chlebíček - ak nemáte chuť na tvarohovú plnku, urobte ho bez nej.

1. Umyté odstopkované ríbezle nechajte stiecť na site a potom ho poprášte lyžicou múky.
2. V mise vyšľaháme do peny maslo, práškový a vanilkový cukor a štipku soli. Potom postupne zašľahávame do cesta lyžicu múky a jedno celé vajíčko, pokiaľ nespotrebujete všetky vajíčka.
3. Vo zvyšnej múke premiešajte prášok do pečiva, pridajte ju k vyšľahanému cestu,
4. pridajte šľahačkovú smotanu,
5. a ríbezle - jemne premiešajte,
6: Väčšiu formu na chlebíček alebo dva srnčie chrbáty vymažte tukom (alebo vystriekajte olejom) a vysypte múkou,
7. Cesto rozotrite do formy - musí byť husté, a pečte prikryté alobalom pri teplote 180 stupňov cca hodinu. Potom nechajte vychladnúť.
8. Vychladnutý chlebíček skrojte, aby pekne stál na podnose.
9. Ak budete robiť plnený chlebíček tvarohovou plnkou, prekrojte ho na polovice po dĺžke,
10. Tvaroh zmiešajte s práškovým cukrom, ovocím, ktoré pretlačte, nech je tvaroh šťavnatý a natrite ho na chlebíček, polovičku si nechajte na vrch,
11. čiiiže polovičku tvarohu do chlebíčka
12. a polovičku na vrch,
13. na vrch nasypte nejakú ozdôbku - dala som pražené orechy,
14. a ozdobte podľa fantázie. Brú chuť!
17. Nakrájajte na rezy široké cca 1,5-2 cm a podávajte. Brú chuť.