Bravčové na ďumbieri v cibuľovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g bravčového mäsa, 2 väčšie cibule, bobkový list, ďumbier ( zázvor ), 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, soľ, korenie, bujon, 2 PL horčice, olej, solamyl podľa potreby na zahustenie........

POSTUP PŘÍPRAVY

Ako príloha sa hodí ryža, zemiaky aj cestoviny. My sme mali k tomuto mäsku kolienka a uhorkovo paprikový šalát. Zbytok v postupe...............

nakrájame mäso na plátky, ktrochu naklapeme, osolíme okoreníme a opečieme na oleji
z oboch strán a vyberime do misky
do výpeku pridáme cibule nakrájané na polkolieska a pridáme nastúhaný ďumbier
zalejeme bujonom
pridáme bobkový list a vrátime mäso do cibuľovej omáčky a dusíme do mäkka približne 20 minút
dochutíme soľou akorením ak treba a pridáme horčicu a petržlenovú vňať
premiešame a necháme povariť 5 minút, mne sa zdala riedka omáčka a nechcela som už na zahustenie oridávať horčicu, aby to nebolo veľmi horčicové, tak som rozmiešala 1KL solamylu s asi 50ml vody a zahustila som omáčku
už aj s uhorkovopaprikovým šalátom