Bravčové na ďumbieri v cibuľovej omáčke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600g bravčového mäsa, 2 väčšie cibule, bobkový list, ďumbier ( zázvor ), 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, soľ, korenie, bujon, 2 PL horčice, olej, solamyl podľa potreby na zahustenie........
POSTUP PŘÍPRAVY
Ako príloha sa hodí ryža, zemiaky aj cestoviny. My sme mali k tomuto mäsku kolienka a uhorkovo paprikový šalát. Zbytok v postupe...............
 |
nakrájame mäso na plátky, ktrochu naklapeme, osolíme okoreníme a opečieme na oleji |
 |
z oboch strán a vyberime do misky |
 |
do výpeku pridáme cibule nakrájané na polkolieska a pridáme nastúhaný ďumbier |
 |
zalejeme bujonom |
 |
pridáme bobkový list a vrátime mäso do cibuľovej omáčky a dusíme do mäkka približne 20 minút |
 |
dochutíme soľou akorením ak treba a pridáme horčicu a petržlenovú vňať |
 |
premiešame a necháme povariť 5 minút, mne sa zdala riedka omáčka a nechcela som už na zahustenie oridávať horčicu, aby to nebolo veľmi horčicové, tak som rozmiešala 1KL solamylu s asi 50ml vody a zahustila som omáčku |
 |
už aj s uhorkovopaprikovým šalátom |