
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g jemného tvarohu,
20 g želatíny,
2 vanilínové cukry,
150 g masla,
150 g práškového cukru okrúhle piškóty,
scedené sterilizované marhule alebo broskyne,
kompótová šťava.
Poleva: rozpustená čokoláda,
maslo.
POSTUP PŘÍPRAVY
Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Potom doň pridáme tvaroh, vanilínový cukor, želatínu pripravenú podľa návodu a spolu premiešame. Formu vystelieme potravinárskou fóliou. Striedavo do nej dávame časť plnky, piškóty namočené do kompótovej šťavy a scedené broskyne. Naplnenú formu odložíme do chladničky stuhnúť. Potom masu z formy vyklopíme, odstránime fóliu a polejeme čokoládovou polevou.
Recept mám od jednej známej, ktorá je cukrárka. Je to vynikajúci dezert, ale ja som pouzila obyčajný tvaroh a nevedela som ho vymiešať do hladka, takže som nebola moc spokojná. Ale chuťovo mu nič nechýbalo a vďaka broskyniam z konzervy som mala takéto usmiate kúsky.