Kurací perkelt
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie stehná - bez kože, cibuľa, sladká smotana, olej, soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, hladká múka
POSTUP PŘÍPRAVY
V obrázkovom postupe
|
Suroviny - zabudla som odfotiť hladkú múku na zahustenie. Stehná treba zbaviť kože, môžete aj vykostiť, ale ja to robím až po uvarení - ide to ľahšie. |
|
Orestujeme cibuľku na oleji. |
|
Pridáme mäsko. |
|
Keď sa mäsko stiahne, osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku. |
|
Zalejeme vodou a dusíme, kým mäsko nezmäkne - nezačne sa oddeľovať od kosti. |
|
Rozmiešame časť smotany s dvomi lyžicami hladkej múky. |
|
Zvyšnú časť smotany vylejeme do hrnca (treba znížiť teplotu varu). |
|
Keď začne omáčka vrieť vlejeme do nej smotanu zmiešanú s múkou. |
|
Keď omáčka zhustne a zovrie, odstavíme a môžeme podávať s cestovinou, alebo haluštičkami. Dobrú chuť. |