Kurací perkelt



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie stehná - bez kože, cibuľa, sladká smotana, olej, soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, hladká múka

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkovom postupe

Suroviny - zabudla som odfotiť hladkú múku na zahustenie. Stehná treba zbaviť kože, môžete aj vykostiť, ale ja to robím až po uvarení - ide to ľahšie.
Orestujeme cibuľku na oleji.
Pridáme mäsko.
Keď sa mäsko stiahne, osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku.
Zalejeme vodou a dusíme, kým mäsko nezmäkne - nezačne sa oddeľovať od kosti.
Rozmiešame časť smotany s dvomi lyžicami hladkej múky.
Zvyšnú časť smotany vylejeme do hrnca (treba znížiť teplotu varu).
Keď začne omáčka vrieť vlejeme do nej smotanu zmiešanú s múkou.
Keď omáčka zhustne a zovrie, odstavíme a môžeme podávať s cestovinou, alebo haluštičkami. Dobrú chuť.