Moja verzia ázijskej polievky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kuracie stehno, koreňová zelenina, tofu, koreniny, rezance, solamyl, prípadne hríby

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže moje deti odmietajú polievky a obzvlášť vývary, urobila som im klasický kurací vývar, len som ho prispôsobila polievke, ktorá im chutila v ázijskej reštaurácii. Takže - zo stehna a zeleniny urobíme klasický vývar. Všetko som precedila, zeleninu nastrúhala na strúhadle ako na uhorky (krájať tenučké plátky ako profesionál nezvládam :o)) , mäso som oddelila od kosti a nakrájala na malé kúsky. Podľa chuti môžeme ešte pridať napríklad lahôdkové tofu nakrájané na drobné kocky, rozšľahané vajíčko... Keďže v ázijskej reštaurácii je polievka hustá, uvarila som priamo vo vývare rezance a ešte som ju zahustila solamylom rozpusteným vo vode. Pridala som späť zeleninu a mäso. Manželova verzia bola aj s hríbami + tabasco alebo čokoľvek štipľavé.