KVASÁKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

väčšie uhorky(nakladačky)
3PL soli
1dcl ocot
kôpor
paprika alebo feferonka
2x väčšia cibuľa
konček chleba (lepší z bieleho)
hroznový list

POSTUP PŘÍPRAVY

Na dno 4 litrového pohára dáme na štvrťky nakrájanú cibuľu a ukladáme uhorky ktoré po dľžke narežeme,asi po druhej vrstve dáme kôpor,papriku alebo aj feferonku keď chcete pikantoš myslím tým normálnu čerstvú nie mletú,môžte aj tú rozrezať na polovicu lepšie sa uvoľní chuť.Ďalej pokračujeme uhorkami až na povrch dáme soľ,ocot a dolejeme do plna vodou na vrch dáme konček z chlebíka a skončíme hroznovím listom,ktorý to všetko vlastne zavrie.Celý pohár zatvoríme viečkom,ak nemáme stačí aj malý tanierik a dáme na balkón KVASIŤ!!!
Nedávajte na priame slnko lebo uhorky nebudú mať peknú zelenú farbu.Hotové by mali byť tak za 5 dní,záleží aj od počasia treba okoštovať ak nie sú dobre vrátime koštovku naspäť a ešte čakáme. Moja rada: keď sú hotové uhorky dám do dózy vodu z nich precedím sez sitko zalejem ich v dóze a skladujem v chladničke aj do vianoc.Tento rok sme posledné jedli vo februári a boli stále super CHRUMKAVÉ,žiadne blato mňam-mňam.