Voňavý bleskový koláč - ozajstná 40 minútovka :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g polohrubej múky+ cca 3 lyžice na ovocie, 2 prášky do pečiva, 460 g práškového cukru + na posypanie, 4 vajcia, 2 dl oleja, 4 dl mlieka, trocha strúhanej citrónovej kôry, cca 450 g - 600 g ovocia podľa chuti,

POSTUP PŘÍPRAVY

Merala som čas, bolo to neuveriteľných 40 minút od chvíle ako som si zmyslela, že tento koláč upečiem!!!! Predpríprava so zapnutím rúry: 5 minút, miešanie a naliatie cesta do plechu: 5 minút a pečenie 30 minút.

Rýchlo zapneme rúru :-))).Všetky prísady okrem ovocia zmiešame - najprv suché suroviny, vajce, citr. kôru a potom za stáleho miešania prilievame mlieko, olej a nalejeme na plech. Použite ten najväčší aký máte, koláčik krásne narastie!
Ovocie (samozrejme necháme odkvapkať ak je zavárané) trocha potrasieme v múke, aby nekleslo na spodok a nakladáme na cesto. Použila som mrazené maliny a zavárané čučoriedky. Maliny som nerozmrazovala, aby mi neunikla žiadna chutná šťava.
Už vtedy sa mi koláč páčil :-).
A po 30 minútach pečenia v predhriatej rúre pri teplote 175 - 185 stupňov som koláčik posypala práškovým cukrom a mohli sme papať :-). Jednoduché, však? :-)