Svieža ovocná roláda***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec,6 PL krystaloveho cukru,3 PL hl. muky,3 PL pol. muky,1/2 bal.pras. do peciva,PLNKA: 250 g tvarohu ( kocka ),150 g pras. cukru,1 vanil. cukor,1 PL jahodoveho dzemu ,150 g masla,mrazena lesna zmes.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
Z bielkov uslahame sneh, vmiesame don cukor a slahame. Potom postupne po jednom zaslahavame zltka. Nakoniec pridame muku zmiesanu s pras. do peciva. Cesto rozlejeme na plech vystlany papierom na pecenie, ktory este pred naliatim cesta pomastime olejom. Dame piect do vyhriatej rury na 180 st, cca 25 min. Cesto je rychlo upecene. Roladu stocime este teplu aj s papierom, nechame vychladit.
Plnka:
Maslo izbovej teploty, tvaroch a cukor vymiesame. Na teflonovu panvicu dame roztopit dzem ( mnozstvo dzemu prisposobime kyslosti ovocia), potom pridame mrazene ovocie. Mozme pouzit hned zmrazaku, alebo ŕozmrazene. Mozme dosladit este vanil. cukrom. Ovocie nechame len prehriat , aby sa spojilo s dzemom. Kym sa nam cesto chladi, plnku dame na chvilu do chladnicky, pri stacani sa nam nebude tak roztekat. Tuto ovocnu zmes pouzivam aj na tvarohove palacinky. Palacinky naplnim tvarohovou plnkou a na taniery prelejem horucim ovocim!!! MNamka!

Upecenu roladu zvinieme a nechame vychladnut. Aj s papierom.
Vychladenu roladu opatrne rozvinieme a naplnime plnkou. Nakoniec dame ovocie.(bez stavy) Ale nemusime nechavat odkvapkat na sitku.
Takto Anicka , takto takto.....takto sa pradie zlatko, zlatko. cink!
Roladu zababusime do alobalu, na pevno. Aby pri krajani bola kocka.:-) A sup do chladnicky.
.....a sup do bruska!! Len jeden kusok!!!!! .´-)
A toto su palacinky pre inspiraciu. Tvaroch vymiesany s pochutkovou smotanou a cukrom. Palacinku zlozime na trojuholnik a prelejeme teplou ovocnou zmesou. Lesnou. Priprava ako ovocna zmes do roladky!!