Roláda z mletého mäsa-výýýborná ***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 600g mletého bravčového mäsa* soľ* mleté čierne korenie* sladkú červenú papriku* vegetu* 2 celé vajcia* 2 rožky* * * PLNKA : 2 ks syra v črievku* petržlenovú vňať* bazalku* pažítku* kôpor* mleté biele korenie* (do plnky si dajte bylinky ktoré poznáte a máte radi )
POSTUP PŘÍPRAVY
..dolu..
 |
Mleté bravčové mäso ochutíme soľou, mletým čierným korením, vegetou a mletou sladkou paprikou.Pridáme celé vajíčka -mne na fotke ešte jedno chýba.. |
 |
..premiešame a pridáme dva vo vode namočené a vyžmýkané rožky,a znova premiešame.. |
 |
..a zabudla som, dala som aj jeden pretlačený cesnak..takto pripravené cesto môžete odložiť do chladničky, a zatiaľ si pripravíme plnku.. |
 |
..syr zmiešame s pokrájanými bylinkami a môžete dochutiť mletým bielym korením.. |
 |
.. mäsovú zmes dáme na pracovnú dosku pokrytú alobalom, a mokrými rukami vyformujeme z masy na alobale obdlžnik a potrieme ho syrovo-bylinkovou zmesou.. |
 |
..naplnené mäso pomocou alobalu opatrne zvinieme do rolády.. |
 |
..ja som do jedného alobalu roládu zvinula a druhý som podložila a zavinula ešte raz -nezabudnite pritlačiť aj konce alobalu.. |
 |
..roládu dáme na hlboký plech a podlejeme vodou -cca dve šálky, a vložíme piecť do vyhriatej rúry, pečieme pri 180°C asi hodinu.. |
 |
..asi po hodine pečenia alobal "otvoríme", roládu prelejeme výpekom a dáme zapiecť ešte asi na 30 minút. |
 |
..roláda má výbornú chuť, samozrejme podľa toho aké použijete bylinky..odporúčam ochutnávať plnku ešte pri " výrobe ",aby ste to náhodou neprehnali hned´ na začiatku..****Prajem DOBRU CHUTˇ **** |