Ríbezľový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600 g ríbezlí* 200g masla * 180g práškového cukru * 1 vanilkový cukor * štipku soli* 4 vajcia* 350g polohrubej múky* 170g pomletých mandlí (alebo iných orechov )* 1/2 balíčka prášku do pečiva* * * Smotanový krém: 2 vajcia* 200g šľahačkovej smotany* 40g práškového cukru* 3 PL pomletých mandlí* 2 PL hladkej múky***
POSTUP PŘÍPRAVY
...dolu...
 |
..maslo s cukrom vyšľaháme dopenista,pridáme vanilku,štipku soli a POSTUPNE po JEDNOM vajcia.. |
 |
..každé vajce zašľahať zvlášť.. |
 |
..múku zmiešame s pomletými mandľami,kypriacim práškom a pridáme do vyšľahanej hmoty.. |
 |
..zmiešané cesto... |
 |
..rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech-hlboký ( v recepte bolo uvedené,že na menší plech,a ja som dala na plech s rozmerom 36*24 a piškota narástla dosť vysoká,tak nabudúce dám do hlbokého,len dúfam,že potom nebude príliš nízka-uvidím ) |
 |
..nezabudnite odobrať 2 PL z múky,ktorá ide do cesta,a posypte nimi ríbezle,zabránite ich prepadnutiu na dno koláča...mala som to napísať na začiatok,ale čo už... |
 |
..na cesto uložíme ríbezle.. |
 |
..pripravíme si smotanový krém: žltky rozmiešame s práškovým cukrom a šľahačkovou smotanou ( ja som trochu prešľahala,ale nie do tuha-len trochu) |
 |
..pridáme z bielkov vyšľahaný tuhý sneh.. |
 |
..pomleté mandle a hladkú múku.. |
 |
..krém vylejeme na koláč,zarovnáme ... |
 |
..a pečieme v rúre vyhriatej na 160°C asi 40-50 minút.. |
 |
...pocukrujeme práškovým cukrom a hotovo. :-))) |