Kalerábové fliačky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250g veľké fliačky, 3 kaleráby, mrkva , maslo , soĺ, korenie, olej, cibuľa
POSTUP PŘÍPRAVY
Nakrájame najemno cibuľu a na troške oleja ju popražíme, nedávať veľa, lebo ešte sa polejú cestoviny s maslom a budú mastné. Na poraženú cibuľu švacneme nahrubo nastrúhaný kaleráb, posolíme, pokoreníme a podusíme. Keď je klaráb podusený dostatočne, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, ešte trochu podusíme a hotovo. Súčasne s prípravou kalerábu si uvaríme klasickým spôsobom fliačky v slanej vode, scedíme, preložíme do misky, pridáme podusený kaleráb, polejeme popraženým maslom, premiešame, poprípade ešte dosolíme a dokoreníme a máme hotovo.
 |
hlavné ingrediencie |
 |
nahrubo nastrúhame kaleráby |
 |
takto |
 |
najemno mrkvu |
 |
takto |
 |
nakrájame si aj cibuľu |
 |
na popraženú cibuľu švacneme kaleráb a posolíme a pokoreníme a podusíme |
 |
pridáme mrkvu |
 |
dobre premiešame ešte chviľku podusíme |
 |
už máme uvarené a scedené fliačky |
 |
primiešame k fliačkom udusený kaleráb a polejeme popraženým maslom, dobre premiešame, môžme ešte prisoliť a prikoreniť, každý podľa chuti |
 |
a podávame |