Kalerábové fliačky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g veľké fliačky, 3 kaleráby, mrkva , maslo , soĺ, korenie, olej, cibuľa

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájame najemno cibuľu a na troške oleja ju popražíme, nedávať veľa, lebo ešte sa polejú cestoviny s maslom a budú mastné. Na poraženú cibuľu švacneme nahrubo nastrúhaný kaleráb, posolíme, pokoreníme a podusíme. Keď je klaráb podusený dostatočne, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, ešte trochu podusíme a hotovo. Súčasne s prípravou kalerábu si uvaríme klasickým spôsobom fliačky v slanej vode, scedíme, preložíme do misky, pridáme podusený kaleráb, polejeme popraženým maslom, premiešame, poprípade ešte dosolíme a dokoreníme a máme hotovo.

hlavné ingrediencie
nahrubo nastrúhame kaleráby
takto
najemno mrkvu
takto
nakrájame si aj cibuľu
na popraženú cibuľu švacneme kaleráb a posolíme a pokoreníme a podusíme
pridáme mrkvu
dobre premiešame ešte chviľku podusíme
už máme uvarené a scedené fliačky
primiešame k fliačkom udusený kaleráb a polejeme popraženým maslom, dobre premiešame, môžme ešte prisoliť a prikoreniť, každý podľa chuti
a podávame