
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
olej *
cibuľa *
mleté bravčové mäso (pliecko) *
soľ *
mleté čierne korenie *
oregano *
cesnak *
paradajková šťava *
veľké mušle - Conchiglioni *
pasírované paradajky *
kečup *
cesnak *
tvrdý syr *
na ozdobenie petržlenová alebo iná zelená vňať, (olivy)
POSTUP PŘÍPRAVY
Tieto netradičné cestoviny som objavila práve tu na MMB v receptoch u Martinky (Mata74) ID 9033. Maťka dík za inšpiráciu!
Mušle dostať kúpiť aj na Slovensku, tak hor sa do obchodu. :-)
![]() |
1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, ... |
![]() |
2. ... pridáme mleté mäso a restujeme. |
![]() |
3. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, ... |
![]() |
4. ... oregano, ... |
![]() |
5. ... paradajkovú šťavu, ... |
![]() |
6. ... pretlačený cesnak a všetko spolu premiešame. Mäso pripravujem niekedy aj deň vopred, resp. ho urobím vo väčšom množstve, rozdelím ho na viac častí a zamrazím ho. |
![]() |
7. Použila som tieto mušle, kúpila som ich v Bille. V Tescu som videla veľké mušle so značkou Tesco. |
![]() |
8. Varila som ich 10 minút (na obale odporúčajú 15 min., ale to sa mi zdá veľa) a po scedení som ich prepláchla studenou vodou. |
![]() |
9. Do zapekacej misy vylejeme pasírované paradajky, priliala som aj trochu kečupu. |
![]() |
10. Pretlačíme cesnak a zamiešame. |
![]() |
11. Mušle naplníme mäsovou zmesou a uložíme ich do zapekacej misy. |
![]() |
12. Posypeme ich postrúhaným syrom a odokryté zapekáme v rúre ... |
![]() |
13. ... pri 220 st. C cca 15-20 minút. |
![]() |
14. Servírujeme posypané zelenými bylinkami, ja som mala ligurček, na úvodnej fotke je petržlenová vňať a olivy. |