Pita od masa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

strudlove cesto 8 al.6 listov, mlete miešane maso 50:50 hov.brav, cibula, korenie, vegeta, 3 vajcia, 4 velke nahrubo nastruhane zemiaky, olej, biely jogurt velke balenie, kysla smotana velke balenie po 500g

POSTUP PŘÍPRAVY

Pekač namazeme olejom.Maso,nastruhane zemiaky,korenie,vajcia,nastruhanu cibulu,vegetu zmiesame v miske. Na dno pekača dame list cesta , natrieme ho olejom, navrstvime NEROVNOMERNE NE PO CELOM POHADZEME SEM TAM PLNKU,pokryjeme platom natrieme olejom opat nerovnomerne nahadzeme plnku tak do konca na vrchu je list cesta pečieme 1.5hog na 180stup. Pozor podla svojej rury samozrejme je najlepsie sa orientovat pita ma byt hore zlatohneda az hneda. Moze sa urobit aj tak ze pekac namazeme list dame na dosku namazeme olejom na zaciatok dame po dlzke plnku zviniem do polovice,opat troška plnky rolujeme dame na plech rolku k rolke vrh potrieme olejom a pečieme. po upečeni natirme bielym jogurtom zakryjeme alobalom a utierkou,tak o 10min rezeme a podavame aj s kyslou smotanou je to dobre aj studene
T