Zemiaky s bryndzovou omáčkou - tip na večeru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky * bryndza * kyslá smotana * soľ * mletá červená paprika * kúsky masla * tvrdý syr na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Keď Vám manžel prinesie domov 150 kilový mech zemiakov a dobrá priateľka vzápätí prepošle zemiakové recepty.... tak v tom musí byť nejaká kuleha :-)) Ale každopádne ďakujem Mimike a spoľahlivému internetovému spojeniu, že recepty dorazili a mala som tú česť niektoré rýdzo slovenské recepty po našich praprababičkách vyskúšať.

1. Zemiaky očistite, rozrežte na polovice a so šupkou ich dajte upiecť - piekla som ich s kúskami masla asi hodinu na 220 stupňoch.
2. Zemiaky sú už mäkučké a tak si v mise rozmiešajte jednu kocku bryndze s jednou kyslou smotanou, ak máte, pridajte biely jogurt, mletú červenú papriku, osoľte, okoreňte a vymiešajte.
3. Zemiaky sú upečené, tak ich pooblievame pripravenou bryndzovou omáčkou.
4. Upečené zemiaky polejeme bryndzovou omáčkou a dáme zapiecť na 20-30 minút.
5. Hotovo. Recept uňo ňuno na rýchlu teplú večeru vhodnú aj pre večných mäsožravcov :-))