Fazuľová polievka s údeným a trhancami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g údené rebierka, 200g veľkej tmavej fazule, zeler, mrkva, petržlen, kaleráb, zemiaky 2-3, posekaná petržlenová vňať, soľ, korenie,nové korenie 4-5 bobuľky, bobkkový list, cesnak, cibuľa, olej, mletá červená paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže som ako vždy nebola pripravená, že budem variť fazuľovú polievku, tak som nemala dopredu namočenú fazuľu a preto som polievku varila v tlakovom hrnci (TH), takže celý postup bude prispôsobený tomuto vareniu. Najprv so umyla rebierka a dala som ich variť do TH, nechala som od bodu varu 5 minút variť, potom som nechala vyfučať paru otvorila som ho a vsypala som fazuľu, cesnak a bobkový list, zatvorila som TH a varila 15 minút, potom som ho zase otvorila pozrela fazuľu , ale ešte potrebovala ďalších 10-15 minút. Zase som otvorila TH a fazuľa už dostala rozum , tak som pridala, koreňovú zeleninu, zemiaky, korenie a znovu som ho zatvorila na 5 minút, kým sa uvarila zelenina. Medzitým som na oleji popražila cibuľu, pridala som k nej lyžičku červenej papriky a naliala som do polievky. Nakoniec som pridala posekanú petržlenovú vňať, nechala prevrieť a basta. Podávala som ju s tarhankami zo zemiakového cesta. Kto nemá TH potrebuje viac času na prípravu polievky, musí si namočiť fazuľu deň vopred a si by mal začať najprv varť tú fazuľu a asi v polovici varenia pridať rebierka, ďalej je postup rovnaký

kým sa mi uvarila fazuľa s rebierkom, nabíjali sa mi baterky do foťáka, takže postup až odtiaľ
bobkový list a cesnak, korenie, nové korenie a nesolila som, lebo rebierka sú slané dosť
asi toľko zeleru
mrkvy
kalerábu
zemiakov
pridáme zeleninu do polievky
popražíme cibuľu
pridáme červenú papriku, rýchlo premiešame a hneď stiahneme z ohňa, aby nezhorkla
vlejeme cibuľovú zápražku do polievky a pridáme posekanú petržlenovú vňať
prevaríme a máme navarené