
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
30 dkg hladej múky,
1 Omega (nastrúhať),
2 žĺtky,
cca 0,5 – 1 dcl vody, treba vyskúšať,
štipka soli
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto je rozpis na jednu dávku cca 20 kusov, já väčšinou robím zo 4 dávok
Z uvedených surovín urobím pevnejšie cesto, ktoré necháme cez noc oddýchnuť.
Na druhý deň vyvaľkáme na pomúčnenej doske, radielkom nakrájame prúžky cca 3cm široké a 20 cm dlhé a tie obtočíme na kovové "trubičky".
Před pečením potíreme rozšlahaným žĺtkom.
Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie.
Hotové kremrole necháme vycladnúť,potom plníme snehom z bielkov.
Sneh šľaháme v hrnci, který je ponorený vo väčšej nádobe s vodou, ktorú postupne zohrievame, aby i sneh prešiel tepelnou úpravou.
Na jeden bielok ide apribližne7dkg cukru krupice.