Sladká rajčinová "polífčička"

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
veľký rajčinový pretlak alebo liter rajčinového džúsu * na zásmažku: olej + hladká múka + cibuľa * voda * soľ * troška muškátového oriešku * 2 PL kryštálového cukru * nekakie cestoviny * tvrdý syr * lyžica kyslej smotany
POSTUP PŘÍPRAVY
Vynikajúca blesková sladká polievka pre naše deťúrence. Ja si ju momentálne v čase začiatočného tehotenského obžerstva varím každý deň bez cestovín - ale nízkotučnú smotanu si v žiadnom prípade neodpustím.
 |
1. Na oleji speňte zo dve cibule a zaprášte ich hladkou múkou. |
 |
2. Do hrnca nalejte buď veľký rajčinový džús, alebo veľký hustý rajčinový pretlak, osoľte, okoreňte a nechajte prejsť varom. |
 |
3. Keď polievka zovrie, dajte do nej pár ľubovoľných cestovín, uvarte ich do polomäkka, |
 |
4. ... pridajte dve veľké lyžice kryštálového cukru, |
 |
5. ... nastrúhajte trošku muškátového orieška..... a hotovo. |
 |
6. Na tanieri podávame s kopčekom kyslej smotany a nastrúhaným tvrdým syrom. |