Sladká rajčinová "polífčička"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

veľký rajčinový pretlak alebo liter rajčinového džúsu * na zásmažku: olej + hladká múka + cibuľa * voda * soľ * troška muškátového oriešku * 2 PL kryštálového cukru * nekakie cestoviny * tvrdý syr * lyžica kyslej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajúca blesková sladká polievka pre naše deťúrence. Ja si ju momentálne v čase začiatočného tehotenského obžerstva varím každý deň bez cestovín - ale nízkotučnú smotanu si v žiadnom prípade neodpustím.

1. Na oleji speňte zo dve cibule a zaprášte ich hladkou múkou.
2. Do hrnca nalejte buď veľký rajčinový džús, alebo veľký hustý rajčinový pretlak, osoľte, okoreňte a nechajte prejsť varom.
3. Keď polievka zovrie, dajte do nej pár ľubovoľných cestovín, uvarte ich do polomäkka,
4. ... pridajte dve veľké lyžice kryštálového cukru,
5. ... nastrúhajte trošku muškátového orieška..... a hotovo.
6. Na tanieri podávame s kopčekom kyslej smotany a nastrúhaným tvrdým syrom.