Halušky so syrokrémom ala bez bryndze



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA 4 PORCIE Domáce halušky: 200g hladká múka, 300g polohrubá múka, 600ml voda Syrová omáčka: Múka hladká 280g, Mlieko 0,2 l, Smotana kyslá 16% 100g, Tavený syr v črievku 1 ks, Prelisovaný cesnak 4g

POSTUP PŘÍPRAVY

HALUŠKY: Do väčšej misy nasypeme obe druhy múky, uprostred urobíme jamku a nalejeme do nej vodu. Vareškou miešame, kým nevznikne jednotné cesto. Cesto by malo byť vláčne a jemné. Moje odporúčanie je haluškové cesto nesoliť, aby sa halušky nerozvarili vo vode. Pomocou haluškovača (alebo aj ručne) dávame do vriacej vody. Varíme ich krátko, okolo 5 minút.

OMÁČKA: Na sucho opražíme hladkú muku, zalejeme mliekom a kyslou smotanou. Pridáme tavený syr v črievku a miešame, kým sa syr nerozpustí. Dochutíme prelisovaným cesnakom a chvílu povaríme, asi 10-20 minút. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme ešte mlieko. Hotovo. Dobrú chuť:) Kto chce môže si pridať aj slaninku, no ja osobne ju moc nemusím, bola len pre fotku.:D