Sladkokyslá zemiaková polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, mrkva - na 2 stredne veľké zemiaky 1 stredná al. väčšia mrkva, sušené bedle (netreba veľa, pol hrste stačí) , kyslá smotana, múka alebo zemiakový škrob, cukor- max. 1PL na 4 porcie, zeleninový bujón, soľ, korenie nové, čierne, zázvor mletý, kurkuma mletá.

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme sušené bedle. Budeme z nich používať vývar.
Do veľkého hrnca pripravíme nakrájané ošúpané zemiaky a ošúpanú mrkvu. Zalejeme vodou a dáme variť. Nastavíme kuchynský budík na 35 minút a medzičasom sa tanečným krokom premávame po kuchyni a pridávame ostatné ingrediencie.
Po polhodine vyberieme mrkvu, nakrájame na kolieska a vrátime do hrnca. Vodu, ktorá sa varom odparila, doplníme bedľovým vývarom.

Nakoniec urobíme zátrepku z kyslej smotany a niečoho ako múka alebo škrob a vmiešame do polievky.

Dobrú chuť!

P.S. Ak ste to prehnali s cukrom, okysliť môžete trochou octu.