Americký hnedý múčnik

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g masla,
7 PL kakaa,
220g hl. múky,
1 ČL prášku do pečiva,
280g práškového cukru,
1/2 ČL soli,
1 vanilkový struk,
2 vajcia,
150g kyslej smotany,

Poleva:
200g práškového cukru,
50g masla,
7 PL kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

1. V hrnčeku rozpustíme maslo a vmiešame kakao a 125 ml vody. Rúru predhrejeme na 175 C.
2. Múku s práškom do pečiva preosejeme, zmiešame s cukrom a pridáme soľ. Vanilkový struk po dĺžke rozrežeme, dreň vyškriabeme a pridáme k múke. (Ak nie je vanilkový struk, stačí pár kvapiek vanilkovej esencie).
3. Maslo s kakaom zmiešame s múkou a cukrom. Do tejto zmesi pridáme vajcia, smotanu a dôkladne všetko premiešame. Cesto dáme do formy a pečieme v rúre (stred, teplovzdušná 160 C.) približne 45-50 min. Necháme vychladnúť.
4. Poleva: vymiešame práškový cukor s 5 PL vody. Rozpustíme maslo, pridáme kakao a práškový cukor a znova dôkladne vymiešame. Múčnik potrieme polevou. (Tiež môžme použiť polevu z prášku - polotovar).

Vylepšenie: pre dospelých môžeme každý kúsok múčnika preliať vaječným likérom. Dobrú chuť!