DIA Orechova torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec,

150 g sorbitolu,

150 g polohrubej múky,

kypriaci prášok,

papier na pečenie


krém:
4 dl mlieka,

1 balíček vanilkového pudingového prášku,

20 g kakaa,

100 g masla,

60 g sorbitolu,

150 g DIA lekváru,

30 g orechov na ozdobu


poleva:
100 g horkej DIA čokolády,

50 g stuženého pokrmového tuku

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov a sladidla ušľaháme sneh a zľahka primiešame žĺtka. Do hmoty vareškou vmiešame múku s práškom do pečiva. Premiešame. Vylejeme do formy s priemetom 20 cm. Pečieme na 220°C asi 18 minút.

Krém: mlieko, puding, kakao a sladidlo zmiešame a uvaríme na hustú hmotu. Necháme vychladnúť a primiešame maslo. Vymiešame na penu. Po vychladnutí korpus rozrežeme na dve časti a naplníme krémom. Každý plát potretý krémom natrieme aj rozmiešaným lekvárom.

Poleva: nad parou v malom hrnčeku roztopíme nalámanú čokoládu s pokrájaným tukom. Miešame, kým nevznikne hladká poleva. Polejeme ňou hotovú tortu, ktorú posypeme orechmi.