Kuracia tikka masala



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 6 porcií potrebujeme: 2 červené cibule, 3-4 strúčky cesnaku, 1 čl mletý zázvor, 2 čl kurkuma, 1/2 čl čili (nemusí byť), 3 čl garam masala, šťava z 1/2 citróna, 60 g kešu, 1 kurací bujón, 800 g kuracie prsia na kocky, 3 pl biely jogurt, 3 pl pasírované paradajky, 3 pl kokosové mlieko

POSTUP PŘÍPRAVY

V mixéri rozmixujeme 1,5 dc vody, jednu pokrájanú cibuľu a kešu. Na rozpálenom oleji opečieme druhú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak a čili a nakoniec kuracie mäso. Na strednom plameni chvíľu opekáme, podlejeme vodou, pridáme ostatné koreniny a bujón a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Prilejeme rozmixovanú zmes, premiešame, prikryjeme a na najmenšom plameni varíme 30 min. Nezabudneme občas premiešať, príp.podľa potreby priliať vodu.
Na záver pridáme jogurt, pasírované paradajky a zjemníme kokosovým mliekom (kokosové mlieko z plechovky predtým zohrejeme a premiešame). Necháme prevrieť.Do hotového jedla pridáme citrónovú šťavu. Podávame s ryžou a indickou plackou naan.

Placky naan:
V mise zmiešame 200 g hladkej múky, 1/2 čajovej lyžičky soli, 1 čl prášku do pečiva a dve čl cukru. Pridáme 1 lyžicu oleja a 130-140 ml mlieka. Ak je cesto príliš riedke a lepkavé, pridáme doňho viac múky. Vymiesime a zakryté necháme 1/2 hod odpočívať.
Cesto rozdelíme na 6 kúskov. Na pomúčenej ploche vyvaľkáme tenké placky a nasucho opekáme na panvici. Nakoniec placky potrieme roztopeným cesnakovým maslom.

Pripravíme si potrebné suroviny.
Jednu cibuľu a kešu rozmixujeme s vodou.
Druhú cibuľu, cesnak a čili nadrobno nakrájame.
Cibuľu opečieme, pridáme cesnak, čili a kuracie mäso a ešte chvíľu opekáme.
K mäsu prilejeme vodu, pridáme bujón a koreniny a chvíľu povaríme.
Prilejeme rozmixovanú zmes, prikryjeme a dusíme. Občas pomiešame. Nakoniec pridáme jogurt, pasírované paradajky a kokosové mlieko. Do hotového jedla pridáme citrónovú šťavu.
Podávame s ryžou a indickou plackou naan. Na tanieri môžeme ozdobiť lyžicou jogurtu a petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou.