Ostrokyslá polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kura alebo kuracie stehná na vývar, olej alebo iný tuk na smaženie, cibuľa alebo pór, čínska huba (judášovo ucho), šampiňóny, 3 väčšie mrkvy, 2x údené tofu (kto má rád jemnejšiu chuť, neúdené), 2 vajcia, škrob, voda, ryžový ocot, sójová omáčka, 1 lyžička chilli alebo čier. korenia, na dochutenie jar. cibuľka alebo pažítka, prípadne sezamový olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vývar z kuracieho mäsa s kosťami, môže byť celé kura alebo iba stehná, čím je vývar silnejší, tým je polievka lepšia.
Mäso vytiahneme, oberieme a nakrájame na malé kúsky
Osmažíme jarnú cibuľku alebo pór či cibuľku a dáme do vývaru

Do vody namočíme čínsku hubu a potom ju nastriháme na kúsky
Mrkvu nastrúhame na slzičky
Šampiňóny nakrájame na plátky
syr tofu nakrájame na kocky
Spolu s mäsom dáme všetko do vývaru

Do misky pripravíme:
- 4 lyžice škrobu
- 8 lyžíc vody
- 6 lyžíc sójovej omáčky
- 6 ryžového octu
- 1 lyžička čili a čierne korenie, prípadne štipľavým dochutiť na tanieri

Misku vlejeme a rozmiešame do polievky

V šálke rozmiešame dve vajcia a pomaly vmiešame do polievky

Podávame s nakrájanou jarnou cibuľkou alebo pažítkou, môžeme dochutiť sezamovým olejom