Farfalle s jemnou špenátovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Sáčok cestovín Farfalle, 2 syry v črievku, ½ l smotany na varenie, kúsok zeleru, trošku kôpru, mletý zázvor, kari korenie, mleté čierne korenie, oregano, lyžica masla, 200 g mrazeného špenátu /alebo uvarené špenátové listy/, kúsok slaniny, soľ, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Uvaríme si cestovinku do polomäkka. Precediť, poliať troškou oleja, premiešať a prikryť pokrievkou.
Scedíme prebytočnú vodu z rozmrazeného špenátu (alebo si uvaríme listy špenátu a rozmixujeme na pretlak).Na panvici roztopíme lyžicu obyčajného masla
Pridáme najemno nastrúhaný zeler
špenát, najemno nakrájaný kôpor, štipku z uvedeného korenia (oregano rozmrvím ešte prstami). (Ja som mala udusený špenát z predošlého dňa, preto som to zmiešala naraz, aj so syrom.) Premiešame, zakryjeme, necháme podusiť asi 5 min., vody doliať len trošinku. Zatiaľ nesolím, pretože navrch pôjde ešte strúhaný syr, tak aby to nebolo slané. Pridáme tavený syr, premiešame
smotanu na varenie a necháme prejsť varom.
Odstavíme. Omáčka po chvíľke trošku zhustne. Môžeme si zatiaľ spražiť kúsok slaninky a nastrúhať syr.
Na cestoviny nalejeme omáčku, polejeme slaninkou (nemusí byť) a posypeme syrom. Báječné.... *Dobrú chuť*