Farfalle s jemnou špenátovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Sáčok cestovín Farfalle, 2 syry v črievku, ½ l smotany na varenie, kúsok zeleru, trošku kôpru, mletý zázvor, kari korenie, mleté čierne korenie, oregano, lyžica masla, 200 g mrazeného špenátu /alebo uvarené špenátové listy/, kúsok slaniny, soľ, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Uvaríme si cestovinku do polomäkka. Precediť, poliať troškou oleja, premiešať a prikryť pokrievkou. |
 |
Scedíme prebytočnú vodu z rozmrazeného špenátu (alebo si uvaríme listy špenátu a rozmixujeme na pretlak).Na panvici roztopíme lyžicu obyčajného masla |
 |
Pridáme najemno nastrúhaný zeler |
 |
špenát, najemno nakrájaný kôpor, štipku z uvedeného korenia (oregano rozmrvím ešte prstami). (Ja som mala udusený špenát z predošlého dňa, preto som to zmiešala naraz, aj so syrom.) Premiešame, zakryjeme, necháme podusiť asi 5 min., vody doliať len trošinku. Zatiaľ nesolím, pretože navrch pôjde ešte strúhaný syr, tak aby to nebolo slané. Pridáme tavený syr, premiešame |
 |
smotanu na varenie a necháme prejsť varom. |
 |
Odstavíme. Omáčka po chvíľke trošku zhustne. Môžeme si zatiaľ spražiť kúsok slaninky a nastrúhať syr. |
 |
Na cestoviny nalejeme omáčku, polejeme slaninkou (nemusí byť) a posypeme syrom. Báječné.... *Dobrú chuť* |