Lahodná nátierka z Hokkaido tekvice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 4-6 porcií : 1 menšia Hokkaido tekvica, 1 kopcovitá polievková lyžica neochutenej Lučiny, soľ, korenie, kari korenie, čerstvé bylinky (tymián, oregano)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekvicu umyjeme, osušíme, pokrájame na štvrťky, dáme na pekáč s papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 1801C upečieme domäkka (asi 30 minút). Po upečení necháme čiastočne vychladnúť a oddelíme dužinu od šupky (môžete použiť aj šupku, ale nátierka nebude taká jemná). Vložíme do mixéra, prídáme zvyšné suroviny a vymixujeme na hladkú hmotu. Ja som nechala vychladiť a podávala som na nasucho opečenom toustovom chlebíku.