Medovo maslová torta...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tak jednoduchá a tak chutná, že mi nedá nepodeliť sa... 3 šálky hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1 šálka cmaru, 1/2 šálky medu, 2 ČL vanilkovej esencie, 250g masla, 1 1/2 kryštálového cukru, 4 vajcia...Krém: 340g masla, 250g roztierateľného syra/ mascarpone, Goldessa z Lidlu alebo jemný tvaroh/, 4 šálky cukru /a ani toľko netreba, ja som jednu ubrala a bolo to aj tak dosť sladké/, 1/3 šálky medu... Glazúra: 1/3 šálky kryštálového cukru, 1/4 šálky medu, 1/2 šálky smotany na šľahanie, štipka soli...

POSTUP PŘÍPRAVY

1 šálka = 200ml




Cesto: V miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ. V druhej nádobke si zmiešame cmar, med a vanilkovú esenciu. Zvlášť si vyšľaháme maslo a cukor do peny /musí nadobudnúť objem a zblednúť/. Postupne zapracujeme vajíčka, pridávame ďalšie až potom, čo to predtým je zapracované. Nastriedačku zapracujeme suché a mokré prísady. Potom cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 160°C do zlata. Po úplnom vychladnutí prekrojíme na 3 časti a naplníme 2/3 plnky. Zvyšnou tretinou plnky obtrieme vrch a boky torty. Dáme na pár hodín zachladiť a potom polejeme glazúrou. Ozdobíme podľa fantázie.




Krém: Zmäknuté maslo vymiešame so syrom a postupne pridávame práškový cukor. Potom vmiešame med a vyšľaháme do hladka.



Glazúra: V nepriľnavej panvici si spolu rozpustíme med a cukor na zlatý karamel a nakoniec opatrne prilievame smotanu /pozor treba dávať, pretože prská/, vymiešame do hladka a necháme vychladnúť.