Kokosovo malinové scones.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Milujem, keď môžem rodinku prekvapiť na raňajky niečím výnimočným a netradičným,. A tieto scones koláčiky si svoju misiu - milo prekvapiť :-) splnili na 1*. Je skvelé si ich predpripraviť večer a ráno ich dať len piecť a ak sa nám zdá jedna dávka priveľa, môžu neupečené "počkať" v mrazáku na svoj čas. XXX 2 1/2 šálky hladkej múky, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL soli, 1/2 šálky studeného masla /nakrájame na drobné kocky/, 2 vajci, 1 šálka kokosového mlieka, 3/4 šálky kokosu,1 šálka malín /pokojne môžu byť mrazené/ XXX Na posypanie 2 ČL cukru a 1/2 ČL mletej škorice...XXX trochu kokosového mlieka na potieranie

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešame 1/4 šálky kokosového mlieka a 1/2 šálky kokosu. V miske si zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a soľ. Premiešame. Do kokosového mlieka zmiešaného s kokosom vmiešame ešte vajíčka a nalejeme to do múky. Pridáme zvyšný kokos a maliny. Premiešame a rýchlo vmiešame maslo varechou /nechceme, aby sa roztopilo./ Ak sa cesto príliš lepí, prisypeme trošku hladkej múky. Cesto vyklopíme na jemne pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 2,5 cm /treba dodržať/ a vykrojíme kolieska s priemerom cca 6-8 cm. Scones prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sa nám zmestí do mrazáku, potrieme kokosovým mliekom, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a necháme 30 minút zmraziť. /ak si ich chceme piecť ráno a cesto si pripravíme večer, dáme ich na noc do mrazáku a potom necháme cca 15-20 minút pri izbovej teplote "povoliť"/: Pečieme na 200°C, 20-25 minút. Po vychladnutí majú byť vnútri vláčne. Prekrojíme ich a natierame maslom a džemom alebo len s lyžičkou bieleho jogurtu.