Jemný ovocný koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

V texte...

POSTUP PŘÍPRAVY

4 žĺtky, 100g prašk.cukor, 1 vanilka vyšľaháme. Pridáme trochu nastrúhanej citrón.kôry, 30g mletých mandlí, 60g rozpusteného masla. Vyšľaháme 4 bielka, v miske zmiešame 80g polohrubej múky, 1 vanilkový puding, 1/2 prášku do pečiva (6g). Postupne zamiešame do žĺtkovej hmoty múku a 1/2 bielkov. Nakoniec zľahka zamiešame zvyšok bielkov. Na vymastený a múkou vysypaný plech menší vylejeme cesto a naukladáme naň umyté vykôstkované ovocie. Pečieme v mierne rozohriatej trúbe pri 180 stupňoch cca 25 - 30 minút. Nakoniec po upečení posypeme vanilkou alebo práškovým cukrom. Po vychladnutí nakrájame a papáme.
Môžeme použiť čerešne, višne, slivky....podľa chuti, množstvo cca 1/2kg. Foto sa mi nedalo pridať, žiaľ... recept je vynikajúci jemnučké cesto, skúste neoľutujete. Na veľký plech musíte množstvo ingrediencií zdvojnásobiť.