Tekvicové cupcakes so smotanový krémom.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Najúžasnejšie cupcakes, ktoré som si na prvý pohľad zamilovala...3/4 šálky masla, 1 2/3 šálky hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL perníkového korenia, 1 šálka tekvicového pyré /tekvicu olúpeme, nakrájame na kocky a zalejeme vodou len toľko, aby zakrývala tekvicu. Uvaríme do mäkka, precedíme, rozmixujeme s malým množstvom vody/, 1 šálka hnedého cukru, 1/2 šálky kryštálového cukru, 2 vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

1 šálka = 200ml


Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, škoricou a perníkovým korením. Vyšľaháme tekvicové pyré s hnedým cukrom, kryštálovým cukrom a vajcami. Prilejeme maslo a prešľaháme. Zamiešame suché prísady. Košíky na muffiny naplníme do 2/3 a pečieme na 160°C, 20-25 minút. Po vychladnutí zdobíme krémom.




Krém: 450g cukru /môže byť aj menej/, 250g jemného tvarohu, 125g masla izbovej teploty, 1/2 šálky smotany na šľahanie, 1 ČL vanilkového extraktu... Polovicu cukru opatrne necháme na miernej teplote skaramelizovať. Pridáme smotanu, soľ a vanilkový extrakt a necháme spolu rozpustiť a vymiešame hladkú omáčku, ktorú necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo s tvarohom do penista, pridáme postupne zvyšný cukor a karamelovú omáčku a prešľaháme.