Škoricovo-čokoládové cookies.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Aj keď kombinácia škorice a čokolády znie skoro vianočne, tieto sušienky prídu vhod kedykoľvek počas celého roka. Ja som ich piekla na dovolenku do hôr a teda úspech zožali u celej rodinky. Navyše sa skvele nimi dopĺňala energia, ktorú sme strácali na túrach :).xxx 1 šálka kryštálového cukru, 1 šálka hnedého cukru, 220g rozpusteného masla alebo iného tuku, 2 vajcia, 2 ČL vanilkového extraktu, 3 1/2 šálky hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1 šálka nasekaných pekanových orechov /môžeme nahradiť vlašskými/, 2 šálky nasekanej mliečnej čokolády xxx na "polevu" 1/2 šálky hnedého cukru, 2 PL masla, 1 ČL mletej škorice...

POSTUP PŘÍPRAVY

1 šálka =200 ml


Rúru predhrejeme na 175°C. V miske si vyšľaháme maslo, kryštálový a hnedý cukor na strednej rýchlosti asi 3-4 minútky. Potom pridáme vajíčka a vanilkový extrakt, znovu prešľaháme. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, kypriacim práškom a soľou a zamiešame k maslovej zmesi. Vmiešame čokoládu a orechy, dobre premiešame a na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme lyžicou malé kôpky /asi 1 1/2 PL na jeden koláčik/, ďalej od seba, aby sa nám nezlepili... Navrch si pripravíme "polevu" - rozpustené maslo zmiešame s hnedým cukrom a škoricou. Každú sušienku potrieme touto zmesou a dáme piecť na 175 °C, cca 12-14 minút. Necháme chvíľu vychladnúť na plechu a skladujeme v uzatvárateľnej nádobke.